„Az azonnali és ideiglenes használatra szánt igazságokat megtanulhatjuk könyvekből és tanítóktól, de a végső igazságot csak önmagunkból nyerhetjük ki meditációval.”

(Paul Brunton)

Ezen az alkalmon keresztül igyekszem érzékeltetni a hozzám érkező emberekkel, hogy mit is jelent a tradicionális alapokra épített spirituális praxis, és hová vezet a meditáció rendszeres gyakorlása. Azokat a keresőket és gyakorlókat várom nagy tisztelettel, akik már ráébredtek ama egyszerű igazságra, hogy a könyvekből nyerhető ismeretek halmozása önmagában nem vezet szellemi ébredéshez. Tehát akik már érzik valamelyest, hogy a spirituális munka nem valamiféle hobbitevékenység. Felmehetünk ugyan a youtube-ra, és kedvünkre belehallgathatunk bármilyen előadásba, vagy zenei anyagba, járhatunk lelkesen Deva Premal koncertre (egyikkel sincs semmi baj), de ez nem lesz több, mint kultúrális élmény. A spirituális munka célja és lényege épp abban áll, hogy a fejből eljussunk végre a szívbe. Mert ahogyan Szvámi Sivánanda mondja:

   „Egy grammnyi gyakorlás, sok tonnányi elméletnél többet ér. ”  

Ebben a nemes műveletben pedig arra törekszem, hogy kellő igényességgel és alázattal álljak a közvetítő szerepköréhez. Tréfásan azt is mondhatnám, hogy a légiutas-kísérő foglalkozás mintájára egyfajta „Égiutas-kísérő” szerepet vállaljak. 

Jó szívvel ajánlom annak, aki…

Szórványosan tartok foglalkozást a Létezés Öröme Központban.

Akik értesülni szeretnének a csoportos alkalmakról, azoknak nagy tisztelettel javaslom a feliratkozást.

A személyes hozzáállásom